Omlouvám se, že nestíhám obíhat blogy!

Září 2010

Trochu mini kultůry

27. září 2010 v 11:14 Japonsko
Muzeum Ghibli
Muzeum Ghibli je komerční japonské muzeum prezentující produkci animátorského studia.
Zejména jeho silmy ve stylu anime.
Muzeum sídlí v Mitace, na na západním předměstí Tokia v Japonsku.
- doporučuji to všem kdo se  se zajímá o takovéhle věci. -

Kitsune Udon

27. září 2010 v 8:58
Další jídlo týdne...

Na to potřebujete: 50-60 g mouky, 1 vejce, 1 hrnek dashi, 1-2 lžíce strouhaného yamaimo (horské brambor), 70 g zelí. Mirin, sůl, 20-30 g na tenké plátky vepřového, 1 / 2 chobotnice, 10-20 malé krevety, skořápky, 2-3 celá ústřic, olej.

Okonomiyaki (kansai style)

26. září 2010 v 17:09
Další jídlo týdne. Ale předem se omlouvám za špatné přeložení. Ale tohle jídlo jsem vybrala, protože vypadá velmi chutně.

Na to potřebujete: 4 balíní nudlí z Udon, 6 šálku Ichiban-dashi, 1 lžíčka cukru, 1 lžíce mirin, 1/2 šálku usukuchi  sojové omáčky, 1 zelená cibule, Kitsume( vepřové abrage, 4 kusy aburage, 3 lžíce cukru, niban-dashi a 4 polévkové lžíce usukuchi sojové omáčky).

Jak to připravit: Nudlová polévka (muži tsuyu)
Ohřejte ichban-dashi. Přidejte cukr, mirin a soysauce. Vypněte vařič, než dojde k varu.
Snížit na polovinu. Chcete-li odstranit olej, dejte místo aburage do vařící vody. Do jiného hrnce přidáte cukr do niban-dashi. Pak přidat aburage. Pak to dochuťte, přidejte soysauce a zahřívat po dobu 3-4 minut.

Yakumi (Doplňování): Nakrajte na tence zelenou cibulkou. Namočit do vody, pak do sucha.
Vařte Udon a kanalizace. S částečně vařené udon vařte v horké vodě. Pak nějak usušte Udon nudle, opět je přidejte pomalu do vařící vody. Přiveďte k varu znovu a přidejte 1 šálek vody. Vaří se 10-15 minut. Dejte nudle do prázdných vyhřívaných misek. Přidat aburage pak ohřívá polévku (tsuyu). Z nudlí uděláte placku a vodu odstraníte. Zdobte plátky zelenou cibulkou nebo si to ochuťte extra pálivým kečupem.
.

rimmel blog

26. září 2010 v 16:53
Určitě spoustu holek je zaregistrovaných na rimmel.cz
A tam se téže muže blogovat, ale jen na určité témata měsíce...
Tím chci říct koho to zajímá tak ať se tam zaregistruje kdo tam není a posílá ostatním hlasy..
,

Rozhovor s Kuraimo

26. září 2010 v 15:49 | M.J.- Blog |  Rozhovory :)
Ahoj
Ahoj. :-)

Tak jak se dneska máš ? A jak jde blogování ?
Mám se poměrně dobře, ale blogování mi v poslední době vůbec nejde.

Jakto že nejde ? A jak dlouho vůbec dlouho bloguješ ?
Jsem moc líná, nějak mě to přestává bavit a nevím, co na blog dávat. Bloguji přibližně 3 a půl roku.

Tak to jo. Když jsem se koukala na tvůj blog tak jsem viděla dost zajímavých věcí. Tak např. jakou oblíbenou hudbu posloucháš ?
Poslouchám skoro všechno, ale ze všeho nejraději mám trance. Naopak se mi moc nelíbí dechovky, nýbrž i tam se určitě najde nějaká vyjímka, která se mi líbit bude.

Jj no nápodobně:) A taky jsem zjistila, že se zajímáš o anime, jaký druh se ti líbí ?
Pravdou je, že už se o anime nezajímám tolik, jako dříve. Co se týče druhů, je mi to celkem jedno. Obvykle se podívám na začátek a když mě to anime zaujme, zhlédnu i další díly. Mezi má nejoblíbenější patří asi Higurashi no naku koro ni a Death note.

Tak jo, díky moc za rozhovor a měj se ;)
Též děkuji. :-) Přeji ti pěkný zbytek dne! ;)

Na otázky odpovídala autorka blogu: http://hatake--kakashi.blog.cz

Pokračování jednoho příběhu

18. září 2010 v 15:09 Moje kniha a příběhy
A hned potom si od něho vzal ten lístek a začal pozorovat znaky. Nedopídil se ani jednoho slova. Pak dal sobě a Asaranovi nějaké knihy a řekl, ať se do nich koukne a něco takového ať hledá. Jak tak Eligil listoval knihou, napadlo ho, že zná jednoho člověka, který tenhle jazyk ovládá. A rozhodl se, že mu napíše dopis. Vzal si husí brko které bylo, už napůl ulomené a kus rozmuchlaného papíru.

Recept Týdne

13. září 2010 v 18:59
Další Japonská specialita jménem Hovězí teriyaki

Na to potřebujete: 500g hovězí svíčkové, 3 lžíce teriyaki omáčky, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce rajčatového rotlaku a hnědého cukru, 200g mrkve a 1 česnek +  na posypání jarní cibulka a sezam

Příprava: Smíchejte v misce teriyaki omáčku, rajský protlak, česnek a cukr. Přidejte hovězí a mrkvičky a dobře promíchejte. Rozehřejte olej ve velké teflonové pánvi nebo pánvi wok a přidejte hovězí směs. Rychle osmahněte (6-8 minut) nebo než je hovězí hotové.
Podávejte s rýží nebo nudlemi, ozdobené cibulkou a sezamovými semínky..

Japonská specialita, jídlo týdne

6. září 2010 v 18:29
★ Další recept  týdne...
★ Hmmm a teď jsem objevila další nějakou specialitu.

Na To Potřebujete: 2šálky vařené rýže, 1/4 mrkve, 5g hijiki, 1/2 tuňákové plechovky, 4 lusky lezených fazolí, 1 polévková lžíce sojové o máčky a zázvoru, 1tsp cukru, rajčata

Jak Na To:
- Hnědé řasy, opláchnem ve vodě. A pak je dáme vařit rýži. Potom nakrájíme zeleninu.
- Potom rozehřejem  pánev na oleji. Mrkev, řasy, tuňám smažíme do zlatova. Přidáme fazolky a dusíme. 
- Pak rýži scedíme,ochutíme zbylími surovinami a smícháme dohromady Tenhle recept jsem teda nezkoušela, ale na obrázku to nevypadá špatne.

Pokračování - zkoumání meče

5. září 2010 v 16:23 Moje kniha a příběhy
Perg Asaran se lekl co se stalo a tak šel k němu a: ,,není vám nic ?,,. Mnich se na něj podíval tak zajímavým pohledem. Zabručel a zamračil se. Hoch radši ten meč vyndal a tou silou spadl na zem. Když uviděl velkou díru ve zdi tak se zalekl a doufal že Eligil nebude řvát.


-- Moji SB :) .........Oblíbené blogy, které velmi ráda navštěvuji --
- Kilari .......... ......... . http://alfirin-v.blog.cz/ .......... ...... http://kreperat.blog.cz/
- Sayuri ........... ........ http://iris-woman.blog.cz/ .......... .... http://jezura.blog.cz/
- Ichi ......... ......... ..... http://pvapenik.blog.cz/........... ........ http://karinlife.com/
- ............ ........... .......... .......... .......... ........... ....... http://willieho-skaza.blog.cz/
- .......... ......... .......... .......... ........... ........... ........... .......... http://pufflie.blog.cz/
- .......... ......... ......... .......... A další blogy ......... ......... ......... .......... ..........

:první blog :Moje ikonka :)