Omlouvám se, že nestíhám obíhat blogy!

Březen 2013

Velikonoční praxe

31. března 2013 v 9:41 | M.J. |  Aranžma a kreativita
Jojo, tento týden jsem měla praxi a dělali jsme výzdoby na Velikonoce. Nějaké ty věnce a hlavně vypichované misky.
Původně to mělo být o Japonsku a jak se tam slaví Velikonoce. Bohužel, když jsem se dala do řeči s kámošema z Japonska, odpověděli mi, že Velikonoce neslaví. Tak jsem do toho zapojila internet a objevila jsem jednu větu. Velikonoce pro Japonce znamenají církevní svátek a mohou chodit na hroby a pokládat ke svým příbuzným dary.

Ale stejnak si myslím, že my to oproti jiným zemím umíme oslavit docela dobře.

A zpátky k praxi. Aby nám mistrová zpříjemnila praxi, řekla, abychom si z domu přinesli punčochu. A potom jsme si z ní udělali strašidýlka. Uvnitř jsou piliny a semínka trávy. A pokud to budu dobře zalévat, do Velikonoc možná budou mít vlasy.

Přeji pěkné Velikonoce!
Další článek vyjde ve středu 3.4.

Žeby konečně to jaro?

27. března 2013 v 5:43 | M.J.
Tak a jaro je zde. Bohužel to tak, ale nevypadá. Ale v Japonsku už jaro je. Kamarád z Japonska mi poslal první jarní snímek. Je to pořízený z 19.března, kde už květou sakury. To kdyby už bylo i u nás :) Tato fotka pochází z Kumamoto.

Nepochopím, jak se u nás počasí může každou chvíli měnit. Chvíli si budem ještě muset počkat.

Další článek výjde v neděli 31.3.

To se vracíme do minulosti?

23. března 2013 v 14:47 | M.J.
Vím, že co je rok 2013, se stalo už prapodivných věcí, ale tohle jsem ještě nikdy neviděla za roky co žiji u nás.

Zvláštní co?

Slíbený věneček

19. března 2013 v 5:28 | M.J. |  Aranžma a kreativita
Jak jsem v předchozím článku psala, minulé pondělí jsem dělala jarní věneček. A fotka je zde.
(použila jsem na to celé obilí, červené ozdoby, popř. jsem je na červeno nastříkala. Věneček zdobí také několik druhů trav, plodů, kuličky z kůr a zelená pírka)


Únavná praxe

15. března 2013 v 5:57 | M.J.
Tak tento titulek používám vždy, když narazím na opravdu otřesnou práci. Jak většina z vás ví, momentálně studuji aranžérku. A k aranžérce patří všemožné dekorativní práce. V pondělí jsem dělala jarní věnec z obilí. Povrch věnce byl zdobený klasy a než jsem to upravila, dalo to docela dost zabrat.
Od úterka jsem dostala se spolužačkou za úkol odstrojit tři vánoční stromky a nazdobit je jarně.
(- Upřesním to: Strom byl kuželového tvaru a na něm byly nalepené hobliny nebo šišky. Stromy byly ve velikosti asi normální sedačky.)
To jsme se u toho nervovaly, protože to od toho materiálu nešlo odlepit. Ještě ty šišky měly zůstat v celku. Takže nám to zabralo několik hodin. No a musely jsme to polepovat kukuřičným šustím.
Jestli to zase na podzim budem muset odlepovat. Se asi zblázním.

Máte taky nějakou podobnou zkušenost? Jak v práci nebo ve škole?

- Další článek bude, jarní věneček.

Sbíhaj se mi sliny

11. března 2013 v 17:41 | M.J. |  Pečení, dorty a vaření
Miluji pečení dortů a pekla bych je pořád. Snad mě omluvíte, že dávám, trošku starší fotografii, ale tento měsíc jsem bohužel ještě nic nepekla. Ale určitě to vynahradím.
Škoda, že už ten dortík nemáme, chutnal užasně. Toto je mramorovaný jogurtovo ananasový dort. Jogurtový krém byl čokoládový. :)

Jeden pokrm

7. března 2013 v 5:31 | M.J. a S.Y. |  Japonsko
Neměla jsem moc času na psaní, tak bude stačit snad aspoň toto. Dneska mám pro vás další Japonskou specialitu. Pro mnohé Japonce delikatesou.
Tato fotka je zase pořízená z Japonska od kamaráda Suzukeho. Nevím jestli jsem jeho překlad dobře pochopila. Ale zmiňoval se o koňským masu. Samozřejmě je to možný.
Takže tato pochoutka pochází z jednoho hrnce. Maso je tedy nejspíše koňské po boku je vasabi, cibule a něco zeleného. A v tom malinkým kalíšku je česneková omáčka soy se sladkou chutí Kjúšú!
Ale mě docela dostalo, na jakém talíři se to podávalo. Nejsou pěkné ? Takové skleněné :)


Když jdeme na nákup

3. března 2013 v 10:31 | M.J.
100% se s tím polovina z vás setkala. Já ráda nakupuji jídlo a ještě raději ho jím. Když si chci uvařit a nebo to pro někoho kupuji, patří k jídlu uzeniny a sýry. Když řeknu chtěla bych 20 dkg sýru eidam 45% na krájet. Paní mi to nakrájí a já jdu spokojeně domů. Doma ho rozbalím a čtvrtka toho sýru není nakrájena a je vcelku. To dotyčného docela naštve a to není po prvé co se mi to stalo. Naopak někdy když si kupuji nějakou šunku, dotyčná to nakrájí tak slabě, že se ta šunka rozpadne ještě dřív, než to dám na rohlík či chleba. No co, pro ty lidi co pracují v těch obchodech je to pro ně samozřejmě asi lepší, že si takhle ulehčují věci, ale neměli by to dělat trochu pečlivěji, aby se tam zákazník vracel spokojeně?

Taky jste se s něčím podobným setkali?


-- Moji SB :) .........Oblíbené blogy, které velmi ráda navštěvuji --
- Kilari .......... ......... . http://alfirin-v.blog.cz/ .......... ...... http://kreperat.blog.cz/
- Sayuri ........... ........ http://iris-woman.blog.cz/ .......... .... http://jezura.blog.cz/
- Ichi ......... ......... ..... http://pvapenik.blog.cz/........... ........ http://karinlife.com/
- ............ ........... .......... .......... .......... ........... ....... http://willieho-skaza.blog.cz/
- .......... ......... .......... .......... ........... ........... ........... .......... http://pufflie.blog.cz/
- .......... ......... ......... .......... A další blogy ......... ......... ......... .......... ..........

:první blog :Moje ikonka :)