Omlouvám se, že nestíhám obíhat blogy!

Francouzačka, trochu jinak

1. února 2016 v 10:47 | M.J. |  Pečení, dorty a vaření
Přeji pěkný den všem blogovým blázínkům, co rádi čtou moje články. :)
Už tu máme zimu. Chvilkami mrzne, jindy svítí sluníčko a je nad nulou. Chceme se zahřát a přitom si na tom pošmáknout. Co francouzská cibulačka? Všimla jsem si, že ji moc lidí nezná a tak jsem se rozhodla, že sem dám na ní recept, také jsem jí jedla teprve nedávno a slyšela o ní poprvé.


Potřebujete na to: 700g cibule, 80g másla, 4 plátky toastového chleba nebo 1 rohlík, 1 lžíce mouky, 3/4 l vývaru, 1/4 l suchého bílého vína, sůl, pepř a 100g tvrdého sýra

Postup: Cibuli nakrájíme na kolečka a podusíme na 40g másla. Chleba nebo rohlík nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na zbytku másla. K cibuli přidáme mouku a dobře promícháme. Přilijeme vývar, víno a zamícháme. Polévku zakryjeme a necháme asi tak 10 minut vařit, dochutíme solí a pepřem a můžeme nalévat na talířky.
Polévku v talíři dozdobíme křupavým pečivem a posypaným sýrem.! Kdo chce může přidat i osmaženou slaninu.
Nezbývá mi než Vám popřát dobrou chuť a snad zachutná :)




1. Už jste polévku někdy jedli a jaký názor jste na ni měli?
2. Chutnají Vám pokrmy z cibulí?
3. Jaký vztah máte k cibuli?
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Beatricia Beatricia | Web | 2. února 2016 v 8:28 | Reagovat

Cibulačka je moje oblíbená polévka, jen ten vývar dělám z kostky a úplně to vyhovuje. Osmažená houska, nebo rohlík dílo korunují. Je to moc dobré a přeji všem dobrou chuť.☼☼☼

2 Beatricia Beatricia | Web | 2. února 2016 v 8:30 | Reagovat

Cibule je královna kuchyně, bez ní to prostě nejde. ☼☼☼

3 Elis Elis | Web | 2. února 2016 v 14:23 | Reagovat

Dobrý recept, mám na polévku chuť, dala bych si ji hned k večeři...

4 Janelle Janelle | Web | 3. února 2016 v 0:37 | Reagovat

To je super recept :D škoda ale že to nie je cesnačka :D cibuľu nemusím pokiaľ sa jej viem vyhnúť :D

5 Ji Hei - Fotografie Ji Hei - Fotografie | E-mail | Web | 3. února 2016 v 14:34 | Reagovat

Moc jí nejím, ale jinak mám cibuli ráda a asi ještě raději pórek..:). A miluju česnečku :). Tvoje polévka ale vypadá moc chutně :).

6 Gabriel Decay Gabriel Decay | Web | 5. února 2016 v 21:51 | Reagovat

Myslím, že zůstanu věrný italské kuchyni. Tohle pro mě moc není :)

7 pavel pavel | Web | 6. února 2016 v 9:49 | Reagovat

Cibuli mohu jíst pořád, ale cibuličku jsem ještě nedělal. Co jen vím, může se i vařit na mnoho způsobů jak komu chutná. :)
Hodně jím ale pórkovou. :)

8 S-hejvi S-hejvi | Web | 6. února 2016 v 11:48 | Reagovat

Ta vypadá báječně, hned bych si dala! :)

9 Sayuri Sayuri | E-mail | Web | 6. února 2016 v 11:49 | Reagovat

Vyzerá to super a určite to tak chutí ale môj vzťah k cibuli je vysoko negatívny takže ju vlastne prakticky ani nejem :D

10 MirekČ MirekČ | Web | 6. února 2016 v 12:02 | Reagovat

Cibule je v české kuchyni nezbytností a já jsem Čech. Na Francouzskou cibulačku se už delší dobu chystám.

11 Iris Iris | E-mail | Web | 7. února 2016 v 10:24 | Reagovat

Nejedla jsem ji, zkusím, díky za typ.
Láká mě tam to víno :-D

12 Van Vendy Van Vendy | Web | 7. února 2016 v 15:19 | Reagovat

Cibulačku jsem zatím nezkoušela, protože jsem četla verze, že se ty plátky chleba nebo toustů dají nahoru na polévku, posypou sýrem a to celé se zapeče v troubě (aby se sýr pěkně rozpekl). Z toho důvodu jsem se zatím neodhodlala cibulačku vyzkoušet :-) Ale samozřejmě se to dá udělat jinak, jednodušeji - a tvoje verze se mi moc zamlouvá. :-)

13 Elis Elis | Web | 9. února 2016 v 21:23 | Reagovat

Já se přiznám, že jsem ji ještě nikdy nejedla, ale mm, vypadá božsky!

14 Joina Joina | Web | 10. února 2016 v 10:27 | Reagovat

[1]:[3]:[4]:[5]:[6]:[8]:[10]:[11]:[13]: Všem děkuji za komentáře :)

[7]: To je asi pravda, tahle polévka je velmi chutná, a tohle byl první pokus o nějakou cibulačku a byla velmi dobrá, tak jí vyzkoušej

[9]: Určitě by ti to chutnalo a když ne tak si dáš něco lepšího :D

[12]: Asi to je pravda, ale  recept jsem měla na tento, a stejnak si to poupravím vždy podle sebe. Třeba já ten rozpuštěný sýr v polévce nemusím.

15 Ježurka Ježurka | Web | 11. února 2016 v 13:42 | Reagovat

Já mám cibuli ráda, ale cibulačku jsem ještě nejedla, ani nevařila a asi nebudu. Manžel nesmí jídla, která ho nadýmají, mám pak velké potíže, tak bohužel. Ale ráda bych ji někdy ochutnala.

16 Elyrose / Saomy Elyrose / Saomy | Web | 12. února 2016 v 16:50 | Reagovat

Francuzačku som už riadne dlho nejedla, naposledy na strednej v prvom ročníku kde som chodila na obedy :D. Ani som nevedela že sa robí s vínom "to aby sme všetci v škole boli opití :D:D:D" chutí mi cibuľa veľmi :3 , vlastne málo čo mi nechutí :D.

17 Ilča Ilča | Web | 12. února 2016 v 21:46 | Reagovat

To zní jako hodně zdravý recept, cibule je potřeba, obzvlášť v dnešních dnech. A jinak, vypadáš jak Lady Gaga mazec! Ta podoba! :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama


-- Moji SB :) .........Oblíbené blogy, které velmi ráda navštěvuji --
- Kilari .......... ......... . http://alfirin-v.blog.cz/ .......... ...... http://kreperat.blog.cz/
- Sayuri ........... ........ http://iris-woman.blog.cz/ .......... .... http://jezura.blog.cz/
- Ichi ......... ......... ..... http://pvapenik.blog.cz/........... ........ http://karinlife.com/
- ............ ........... .......... .......... .......... ........... ....... http://willieho-skaza.blog.cz/
- .......... ......... .......... .......... ........... ........... ........... .......... http://pufflie.blog.cz/
- .......... ......... ......... .......... A další blogy ......... ......... ......... .......... ..........

:první blog :Moje ikonka :)