Únor 2018

TT: Energie v dobrém slova smyslu.

17. února 2018 v 19:05 | Joina |  Aranžma a kreativita
Když už jsme u té energie, rozhodně ani tohle, o čem vám budu vyprávět nesmí v této kategorii chybět.

Před čtrnácti dny, jak většina možná ví, jsem oslavila svůj svátek. Dostala jsem plno pěkných věcí, mezi kterými mě upoutala malinká krabička. Byla jsem v domnění, že tam najdu nějaký kosmetický produkt. Po otevření jsem však byla velice mile překvapena, z krabičky jsem vytahovala postupně spoustu malých fotek se mnou a ještě různé sady korálků.

TT: Já a můj život

10. února 2018 v 17:34 | Joina
Probouzet se do slunečného nebo zataženého rána a vždy se na něj usmívat.
Bohatě a zdravě se nasnídat!
Přicházet po červeném koberci pro maturitní vysvědčení.
Přicházet do svého květinářství a potom utíkat na brigádu do cukrárny v milém a malém kolektivu.
Chodit aspoň 1x týdně do kavárny a jednou za 14 dní na večeři do restaurace.
Přiletět do Japonska a sejít se Kenjim, se kterým se znám dlouhodobě přes počítač.
Zabydlet se s přítelem v útulném, moderně zařízeném domečku, kde nám radost bude zpříjemňovat aspoň jeden malý dětský smích :)
Docílit i své vlastní výstavy obrazů.
Pravidelně se zúčastňovat různých kurzů, akcí a návštěv hradů a zámků.
Dodržovat pravidelné cvičení svého těla.
Vytvářet dvou a více patrové dorty.
.....

- Tak tohle byl můj zběhlý spis, jak si takhle představuji už pár let svůj život.

Nic není nemožné a trpělivostí se plno věcí dokáže. A po čase se obyčejný sen stane i skutečností a třeba budu moci žít život, jak jsem si ho vysnila.

Sladká bříza

1. února 2018 v 18:12 | Joina |  Pečení, dorty a vaření
Zdravíčko :)

Po nástupem nic moc zimního období, musí přijít teplé jaro. Uvidíme, jaký na nás vybafne únor, ale myslím, že jaro je již za dveřmi.
Předevčírem jsem měla svátek, ale oslavila jsem ho už o víkendu. Překvapením je to, že moje jméno se v tento den najde v katolickém kalendář.

V časopisu Gurmet jsem našla zajímavou dortovou výzvu, a jako vždy, jsem se jí rozhodla vyzkoušet a zúčastnit se ... I když se čas od času vyskytly určité komplikace, přesto jsem dokázala příslušný dort dokončit.

Obvod dortu se měl potáhnout bílou čokoládou. Jako naschvál jsem nenašla vhodnou čokoládu, která by vydržela chvilku rozteklá nebo když jsem jí dala ztuhnou, aby nepopraskala. Ale vím, že již nikdy více nebudu pracovat s bílou čokoládou Orion.
Bílá čokoláda měla dodat náznak břízové kůry, ale já jsem tam zkoušela čmárat i jiné ornamenty.

Nyní k mému výtvoru: