Omlouvám se opět za částečnou neaktivitu. Musím si více rozvržit svůj napěchovaný čas.
Díky za pochopení, Joina :)

Když chutnají omáčky

30. května 2018 v 17:18 | Joina |  Pečení, dorty a vaření
Copak pro vás blogaříci znamená slovo omáčka?

Pro mě je to jednoznačně specifický druh přílohy, kterým se doplňuje suchý nebo málo výrazný pokrm.
Mě chutnají defakto všechny druhy teplých omáček. Né všechny zvládnu udělat a s některýma jen tak experimentuji. Třeba jako nedávno, kdy jsem dostala za úkol něco uvařit. Měla jsem kuřecího stehna, nějak se mi to nechtělo dělat na plátky, tak jsem to udělala na kousky s omáčičkou a rýží.
Přítel, který byl právě u mě, mi navrhl, ať zase zkusím udělat tu sladkou medovou omáčku s vínem. Tak proč ne, řekla jsem si.


Víno nám bohužel čerstvě došlo, tak jsem ho nahradila kečupem. Potom pár lžic medu, hrstkou sušených hub. Po ochutnání mi to přišlo docela dost sladké, tak jsem tam dala zavařenou červenou řepu, když ještě neroste čerstvá. Pořádně jsem to dochutila kořením. Přítel se olizoval a já to taky snědla.
Sladké omáčky mohu, ale nesmí to být zase moc přeslazené. Když něco ochutnávám poprvé tak mi to většinou chutná až po nějakém hltu.
Mezi mé oblíbené patří třeba houbová, křenová nebo svíčková. Vždycky jakoukoliv omáčku ochutnám a buď jí ještě někdy s ním anebo ne. Jako malé mi přestala chutnat rajská. Hodně let jsem z toho měla strach jí zase zkusit, blížilo se mi ke dvaceti a už jí zase jím :)

Nevyfotila jsem si bohužel degustační talíř :(
Představte si nějaký dobrý lahodný hovězí guláš tmavě červenou až cihlovou barvu, kde ucítíte výraznou šalvěj s tymiánem, chutné houby a sladký med.

Tak jo a teď se mi můžete pochlubit jaká vám chutná a jakou moc nemusíte :)

 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 30. května 2018 v 18:17 | Reagovat

Houbovou má moc rád.
A když dělám nějakou dosladka, tak přihazuji chilli.

2 Jan Turon Jan Turon | E-mail | Web | 30. května 2018 v 20:08 | Reagovat

U mne vede gulas, krenova a znojemska...klasika. V detstvi jsem mel rad rajskou, teď nic moc...se sladkymi moc zkusenosti nemam, ale chutnal mi kapr na černo...

3 Eliss Eliss | Web | 30. května 2018 v 20:24 | Reagovat

Já mám nejraději omáčku na paprice a rajskou, když není moc sladká :)

4 Niké Niké | E-mail | Web | 30. května 2018 v 22:02 | Reagovat

Pravda, sladké omáčky s přítelem moc nemusíme, ale taková znojemská nebo hříbková...po té bychom se utloukli! :)

5 Lux Lux | Web | 31. května 2018 v 0:43 | Reagovat

Zajímavá kombinace :) No, takhle vypadají veškeré moje snahy v kuchyni, řídím se tím, co mám a experimentuju :D
Já miluji houbovou, na paprice, na kari, znojemskou.. Rajskou jsem nikdy moc nemusela, dám si ji jednou za čas, ale jedině s plněnými paprikami :) A dneska jsem měla  v práci vynikající svíčkovou :D

6 Joina Joina | Web | 31. května 2018 v 5:19 | Reagovat

Děkuji za vaše komentáře :)

7 Jarda Jarda | 31. května 2018 v 5:25 | Reagovat

Když již omáčku tak jednoznačně preferuji kvalitní svíčkovou a i houbovou s kousky hříbků!😎😇

Vyloženě nesnáším koprovou!☹️

8 Leri Goodness Leri Goodness | Web | 2. června 2018 v 19:03 | Reagovat

Musím říct, že omáčkám moc neholduji, ale taková houbová s rýží a hovězím u mě rozhodně vždy zaboduje. :)

9 Sugr Sugr | E-mail | Web | 4. června 2018 v 19:22 | Reagovat

Připomnělo mi to mou první svíčkovou omáčku, kdy mě můj ex muž zhodnotil slovy:  "je to výborný miláčku, ale už jí nevař!" :-)

10 Lucka Lucka | Web | 9. června 2018 v 20:03 | Reagovat

Já proti omáčkám nic nemám, ale moc nemusím právě ty sladké, to jsem radši, když to třeba trošku pálí. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama





:první blog :Moje ikonka :)